Proktológiai tanács kérése

T. C.! Szeretném megtudni, hogy a tüneteim esetleg milyen betegségre utalnak. Rapszodikusan visszatérő tüneteim, hogy a gerincoszlop végződésénél herpesz-szerű duzzanat jelentkezik (már évek óta sajnos) . Ugyanúgy kezdődik, hogy a bőrön feszítő, kissé égető érzés van. Érintésre meglehetősen érzékeny. Egy idő után kifakad és eléggé bűzös váladék jön belőle, ami időközönként, feltételezésem szerint alváskor, ha más bőrterületre folyik, kicsípi a bőrt. Kifakadás után kb 2 hét után meggyógyul. Viszont sebhelyek maradnak a helyén, amit nem látok ugyan, de tapintással érzek. Voltam más tünettel proktológiai vizsgálaton, ahol arról tájékoztatott a rendelő főorvos, hogy belső aranyerem van. Akkor kaptam rá gyógyszert is, de sajnos már nem tudom, hogy mi volt a gyógyszer neve. Valamilyen megjegyzést tett fent említett hegeimre, de nem fejtette ki részletesen, és nem is adott rá gyógyszert a proktológus főorvos. Viszontválaszukat köszönve, tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bánfalvy Péter válasza aranyér témában

T. É.!

Valószínűleg pilonidális cisztája van, ami nem kifejezetten proktológiai probléma.

Az elváltozás az Ön esetében csak műtéti úton rendezhető, javaslom sebészeti szakrendelés felkeresését.

Kérdés: 2012. június 05., 01:17; Megválaszolva: 2012. június 05., 10:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut