Fogamzásgátlás

Tisztelt Hölgyem/Uram! Számomra fontos problémával fordulok Önhöz! Párommal már hosszabb ideje együtt vagyunk. A kezdeteknél Lyndinette 20-at szedtem, de pecsételő vérzésem volt, így az akkori nőgyógyászom azt mondta, mindenképp hagyjam abba a szedését. Időközben kiderült, hogy epekövem van, így azt tanácsolta, minél előbb szedessem ki, majd utána helyi hormonális fogamzásgátlót fog ajánlani. Így elmentem endokrinológushoz, aki azt tanácsolta, hogy mivel tünetmentes a kövem (leszámítva a néhány étel után fellépő görcsöt) , nem támogatja a műtéti eltávolítást, helyette Cholagol cseppet írt fel. Azóta másik nőgyógyászhoz járok, aki megállapította, hogy PCO gyanús vagyok, amely leginkább a kiszámíthatatlan menstruációmban nyilvánul meg, és ez zavar a leginkább, tekintve, hogy semelyik védekezési módszer nem 100%-os, így már többször voltam stresszben hetekig. De mivel csak „gyanús” vagyok, így az egyetlen megoldás a fogamzásgátló lenne – és itt bezárult az ördögi kör -, amit az epekövem miatt nem szedhetek. Így a párommal az óvszer és a Pharmatex hüvelkúpja mellett döntöttünk, de a stressz ugye így ugyanúgy jelen van, valamint nem éppen szívlelem egyik megoldást sem, bár még mindig az általunk ismertek közül a legbiztonságosabbak. A véleményét szeretném kérni, hogy milyen más módszert javasolna, ajánlana, vagy akármilyen kiutat/megoldást a helyzetemre/helyzetünkre? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza epekő témában

Tisztelt Kérdező!

Amennyiben apró köves epehólyag van és vannak időnként panaszai a műtéti eltávolítása a köves epehólyagnak indokolt. Ebben a helyzetben sokkal kisebb szövődmény rátával és műtéti megterheléssel lehet elvégezni, mint később kifejezett panaszok, akár gyulladás esetén. Arról nem is beszélve, hogy később terhességet nem javasolt vállalni, amíg nem távolítják el az epehólyagot. A javasolt kezelés nem fogja eltüntetni a köveket, mert nem oki kezelés. Javaslom a programozott műtétet és a többi probléma is megoldódik.

Kérdés: 2012. június 03., 17:38; Megválaszolva: 2012. június 04., 15:35
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut