Gyógyszer mellékhatás huzamosabb szedés esetén?

Szép napot kívánok! A férjem (hasi műtéte óta Dg.: infarctus haemorrhagicus intestini tenuis) 5 éve szedi az Aspirin Protect 100 mg tablettát.Szeretném megtudni, hogy ez nem okoz-e valamilyen súlyos mellékhatást, illetve nem áll-e fenn a hozzászokás veszélye?

Dr. Veress Dóra válasza Aspirin témában

Kedves Kérdező!

Az Aspirinhez hozzászokni nem lehet, és a férje azért szedi, hogy ne alakuljon ki ismét vérrög a szervezetében valahol. A gyógyszer gátolja a véralvadást és a mellékhatásai is ezzel magyarázhatóak. Ezek többnyire vérzés formájában jelentkeznek, ami lehet orrvérzés, véres vizeletürítés, emésztőrendszeri vérzés, stb. Ezek a mellékhatások nem mindenkinél és nem gyakran jelentkeznek, de érdemes rájuk odafigyelni.

Kérdés: 2012. május 30., 12:10 ;Megválaszolva: 2012. május 31., 22:25
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Epesav megkötés
Kedves doktor úr! Előzőleg ön javasolta a cholestyramine supremex-et epesav túlműködésre. Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudom beszerezni a...
Fekély antibiotikumtól?
Tisztelt Doktor ÚR! Covid után kezdődtek panaszaim, hirtelen erős gyomorégéssel, erős hányingerrel, étkezés után. Majd egy este borsófőzelék...
Heti 1 napon hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. Az előzőekben már kaptam választ Öntől, miszerint...
Hirtelen fellépő hasmenés
Tisztelt Doktor úr! 38 éves nő vagyok, ez elmúlt évben nagyon sok vizsgálaton estem át. A panaszom a következő: heti egy napon, hirtelen, semmiből...
Gyomorfekély/gyomorrák