Gasztroenterológia zárójelentés értelmezés dr. Szigeti Nórához

Kedves Dr. Szigeti Nóra! Öntől a lentebb választ kaptam, amit nagyon köszönök. További kérdésem lenne: -- Tehát végeredményben, nekem mi a bajom? Sok a savam? -- Azokat a felmaródásokat mi okozta? Mert az elég nehezen tudom elképzelni, hogy az a néhány szem (sőt fél szem) Algoflex okozta... --Milyen következményekkel jár a rekeszizomsérv okozta zárófunkció helytelensége? Gondolom itt a zárófunkció a nyelőcső záródására utal... Egyébként azóta meglettek a szövettani eredmények, teljesen negatív. Sőt a hasi ultrahang is. Köszönettel, Jánosi Bertalan ---------------------------------------------- "Kedves Kérdező! A hiatus hernia rekeszsérvet jelent, nagyon gyakori állapot, amikor a gyomorszáj és a rekesz nem egy magasságban helyezkedik el (a gyomor egy része-Önnél ez 2 cm-a mellüregbe visszacsúszik) , így a zárófunkció sem teljes. A diffúzan körkörösen elhelyezkedő savhaematinos erosiok olyan apró, felületes, kis emésztett vérrel fedett nyálkahártya sérülések, amik Önnél pl. betudhatóak az Algoflex forte szedésének. A szövettani vizsgálat pl. arra is választ ad, hogy van-e ún. Helicobacter pylori fertőzése, ami kezelendő. " És itt az eredeti zárójelentés: ""-- Oesophago-gastro-duodenoscopia: az eszköz levezetése akadálytalan, kb. 2 cm nagyságú hiatus hernia látható. A fornix ép, a gyomorban kp mennyiségű váladék van, a perisztaltica kp élénk. A gyomor redőzet szabályos, a nyh-n diffuse körkörösen savhaematinnal fedett erosio vannak. (Néhány nappal korábban hasi görcsei miatt Algoflex fortet használt.) A pylorus ép, átjárható, a bulbusban és post bulbarisan kóros nem látható. -- Hystológia I mélyduodenum II antrum III corpus -- Diagnosis: Hiatus hernia. Gastritis diffusa erosiva. Cholelith? "

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szigeti Nóra válasza rekeszsérv témában

Kedves Kérdező!

Sajnos nagyon kevés Algoflex is okozhat nyálkahártya eltérést. Ezen kívül a leggyakoribb ok valóban a túlzott gyomorsav termelődés, de számtalan egyéb ok is eredményezheti: pl. epe, alkohol stb., nehéz lenne megmondani, hogy Önnél mi volt az ok. A rekeszizomsérv legnagyobb hátránya, hogy a gyomorban lévő tartalom könnyebben visszajut a nyelőcsőbe, és ott nyálkahártya sérülést (nem minden esetben) és panaszokat (szintén nem minden esetben) okozhat.

Kérdés: 2012. május 20., 22:30; Megválaszolva: 2012. május 22., 15:15
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia