bélfertőzés gyanú, de lehet hogy vakbél gyulladás?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb 3 hónapja jelentkeztek hasi panaszaim, görcsölés, hasfájás amelyek mellé émelygés, hányinger társult. A háziorvos bélfertőzésre gyanakodott, Normix-ot írt fel 3 napos kúrában amit szedtem, jobban lettem, de visszaestem, újra felírta 6 napos kúrában. Később volt gyomortükrözésem is ahol nyelőcsőfekélyt állapítottak meg. Erre Rabeman-t szedek. Kezdtem szorongani is a tünetek miatt, ezért pszichiáternél is jártam, Xanax-ot írt fel. Szedem, sőt autogén tréningre is járok. Azóta már jobb a helyzet, de gyakran jelentkezik fáradtság, émelygés, látásromlás, de hasi lokális fájdalom is a köldököm mellett-alatt a jobb oldalon lent. Székrekedésem is van 3-4 naposak, amikor "megoldódik" akkor pedig hascsikarással és laza széklettel történik, jellemzően egy napon belül többször (2-3 alkalom) . A házi orvos most azt mondja szerinte IBS. Jártam gasztroenterológusnál is, aki ultrahangos vizsgálatot végzett, megállapította hogy "a bélfal az appendix tájon jelzetten vastagabb" egyébként mindenhol és minden más szervem (máj, epe, stb) normális. Vesekövem van a bal vesémben 2 db 3mm nagyságú, de nem hiszem hogy jelen tüneteimnek ez oka lenne... Vér, vizelet vizsgálataim és széklettenyésztésem is volt, minden negatív. Nagyon zavarnak a hasi fájdalmak, sokszor nem megyek munkába emiatt. A fájdalomra a háziorvos azt mondja hogy szélgörcs ami a székrekedéssel együtt jár... De szerintem ez nem ilyen szúró fájdalom lenne és nem ott lent.. A fájdalom helyét és az UH leletben leírtakat figyelembe véve lehet hogy mégis "kezdődő" vakbél gyulladásom van? Milyen vizsgálattal mutatható ez ki, illetve kell-e/lehet-e operálni, ha a laborleletek nem mutatnak eltérést? Menjek-e sebészetre megmutatni sebész orvosnak? Válaszukat nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vakbél témában

Tisztelt Kérdező!

A vakbélgyulladás egy heveny lefolyású betegség, így az Ön esetében kizárható. A panaszmentességhez legfontosabb az életmódváltás. Vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki az összetevőket. Kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Fogyasszon bőven folyadékot és alkalmazzon probiotikus kúrát. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségben. Minden nap mozogjon legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. A probléma megoldása nem műtéti.

Kérdés: 2012. május 16., 13:27; Megválaszolva: 2012. május 17., 23:16
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Vakbél gyulladás gyanúja
Tisztelet orvosok! Van egy 16 éves lányom és már 2 hete panaszkodik hogy fáj a jobb alsó hasi része.De nem folyton csak néha érzi és aztán egy kis...
Nem múló hasmenés
Kedves Doktor Úr/Nő! Máe hat napja makacs hasmenéssel küzdök. Kaptam rá antibiotikumot, ittam Smecta port és Normafloret is, mégsem akar szűnni....
Miért pozitív, mi lehet a diagnózis?
Jobb bordaiv alatti feszülés
Tisztelt Doktor úr! Kissé összetett problémámmal fordulok Önhöz így igyekszem összefoglalni. Tavaly 2020. októberében HPV-t diagnosztizáltak a...
Laktózintolerancia vizsgálat...