Bélprobléma váladékürítéssel

Tavaly augusztusban magas lázzal járó betegségem volt, egyéb tünetem csak annyi volt, hogy annyira keménynek éreztem a hasam, mintha tégla lett volna benne. A székletemen fehér, faggyúszerű váladék is volt, ezért a körzeti orvos felírt egy emésztőrendszerre ható antibiotikumot, normaflore-t, ennek ellenére - bár a lázam 1 hét után elmúlt-, még legalább 1 hétig nagyon gyengének éreztem magam és a hasamat is kőkeménynek éreztem. Egy hónapos szünet után hasmenésszerű érzéssel mentem a wc-re, azonban nem széklet jött, hanem egy sárgás, tojásfehérje állagú váladék. Mivel ez a probléma állandósult, így ismét a körzeti orvoshoz fordultam. A laboreredmények rendben voltak, a vastagbéltükrözésen (40cm-ig történt a feljutás) proctitis ulcerosa (chronica) lett megállapítva. A szakorvos azonban erre csak annyit mondott, hogy ilyen esetben fokozottabb a bél nyálkahártya termelése, gyógyszert, kezelést nem javasolt. Sajnos azonban ez a probléma azóta is fenn áll, hol kisebb, hol nagyobb mennyiségben (kb. 1 tojásfehérnyi mennyiség) , illetve hol sűrűbb, hol hígabb váladék formájában. A szaga nem hasonlítható a székletéhez. Főleg székelés után pár órával fordul elő nagyobb mennyiségben. Ez a váladék a székleten is meg szokott jelenni faggyúszerűen. Sokszor előfordul puffadás, „zuborognak” a beleim, ilyenkor hasmenésszerű érzésem is van. Egyéb olyan tünet, mint láz, hasmenés, étvágytalanság, fogyás nincs. Amellett, hogy nagyon kellemetlen (nem tudom, hogy mikor van szélgörcsöm és nem jön-e ez a váladék) , egyre jobban aggódom, nehogy valami következménye legyen. Mi lehet ez a probléma, hol érdemes a vizsgálatot tovább folytatnom? Előre is köszönöm a válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza emésztőszervi panasz témában

Ha tényleg proctitis illetve colitis ulcerosa-ja van, akkor ez a betegség mindenképp rendszeres gastroenterológiai gondozást igényel, illetve panaszmentességet fenntartó gyógyszeres terápiát. Tehát javaslom, kérjen beutalót a területileg illetékes gasztroenterológiai szakrendelésre és kérje gondozásba vételét.

Kérdés: 2012. május 07., 15:05; Megválaszolva: 2012. május 07., 17:39
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut