Dalacin antibiotikum

Kedves Doktornő/Doktor Úr, Dalacin300 keménykapszula szedését kellett megkezdenem fogászati jellegű problémára. A kérdésem az lenne, hogy mennyire és esetlegesen milyen jellegű problémát okoz, ha a kapszulát szétszedve csak magát a port veszem be? Képtelen vagyok lenyelni ekkora méretű gyógyszert és bár rettenetes íze van, de még mindig inkább ezt választottam. 2 napja, napi 3x teszem ezt meg és bár eddig semmiféle panaszt nem okozott, de felmerült bennem, hogy ez lehet esetlegesen a gyomromra negatív hatással. Továbbá hasnyálmirigy problémáim vannak, ezzel mennyire teszek rosszat? Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza emésztőszervi panasz témában

Tisztelt Kérdező!

A kapszula a felszívódás miatt fontos, hiszen nem mindegy a bélrendszer melyik részében szabadul fel a hatóanyag. Amennyiben az étkezés normális egy ekkora kapszula lenyelése is akadálytalan. Fogyasszon mellé bőven folyadékot. A hasnyálmirigy cysta nem ellenjavallata az antibiotikum alkalmazásának.

Kérdés: 2012. május 07., 14:41; Megválaszolva: 2012. május 07., 23:47
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia
CT eredmény
Gyomorhurut