Májkóma az már végleges állapot?

Édesapám májkómában van, sajnos májzsugorból adfódóan.Január óta nem iszik egy kortyot sem, mégis egyre romlik az állapota.2 hete kórházban van, leállt a mája, már összevissza beszél...Van még remény?

Dr. Boros Miklós válasza májkóma témában

Tisztelt Kérdező!

Ennyi információ alapján teljesen korrekt véleményt adni nem lehet. Azonban tudni kell, hogy a májzsugorodás csak egy bizonyos mértékig tudja kompenzálni a máj, így elképzelhető, hogy az alkohol elhagyása ellenére is tovább romlik a helyzet.

Kérdés: 2012. április 27., 19:54; Megválaszolva: 2012. április 30., 17:52
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Széklet vér lelet értelmezés
Kedves Doktor Úr Ma kaptam meg a széklet vér leletemet, mely negatív lett, de az eredmény 10 ng/ml. Azt írja, a referencia 100 ng/ml alatt negatív, de...
Végbélfájdalom daganat műtét után
Vérvétel kiértékelése
Lactulose vizsgálat
Kissé magas amiláz érték
Tisztelt Doktor Úr! A „szokásos” prosztata kontrollnál a vérképemben az amiláz értéke 135 (labor referencia 28-100) és a foszfát 0,70...