Köldöktáji szúró fájdalom, mitől lehet?

Tisztelt Dr. Úr/Nő! 2-3 hete egyik éjjel késszúrásszerű fájdalomra ébredtem, amit a köldököm mellett szorosan (jobb oldalt) éreztem. Akkor azt hittem rosszul mozdultam vagy belefeküdtem valamibe, de sajnos a fájdalom ismétlődött, így nagyjából 1 hete elmentem a háziorvosomhoz, aki hasi tapintásos vizsgálat során nem talált semmit. (A torkommal viszont elküldött gégészetre, ahol egyenlőre annyi derült ki, hogy lehetett egy komolyabb megfázásom, amit nem kezeltem ki és annak a szövődményeképp valami gyulladás van az arcomban és az váladékozik, bár pontosan majd a CT után fog csak kiderülni. Ezt azért írtam zárójelbe, mert nem tudom mennyi köze lehet a hasi panaszhoz, de kötelességemnek éreztem leírni, hátha.) Szédülök és a fejem is fáj, de nem tudom ez összefügg-e a hasammal. A hasi panasz egy ideig meg is szűnt, de sajnos tegnap újra kezdődött és rettentően megrémít. Nem állandóan fáj, inkább szúró/nyilalló fájdalom, néha enyhén lüktet a helye, fogalmam sincs mi okozhatja. Édesanyám műtötték gyomorfekéllyel, úgy tudom a hajlam örökletes, én refluxos voltam gyermekkoromban, ezek miatt nagyon tartok a hasi fájdalmaktól/betegségektől. Rendszertelen táplálkozás/stressz okozhat Ilyen fájdalmat? Próbálom magam ezzel nyugtatni, ilyet eddig sosem éreztem. Köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hasi fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A tünetek oka valóban lehet a stressz okozta funkcionális gyomor-bél rendszeri zavar. Alkalmazzon probiotikus kúrát és diétázzon. A szervi ok kizárása mindenképpen fontos így javaslok egy hasi ultrahangot, nőgyógyászati szakvizsgáaltot. Diétázzon, kerülje a fűszeres ételeket, szénsavas italokat. Alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2012. április 25., 00:11; Megválaszolva: 2012. április 27., 14:19
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Hólyag a végbélnyílásnál
Pajzsmirigy + SM betegség
CT kolonoszkópia lelet -további...
Hasmenés, alhasi fájdalom negatív...
Tojás alergia