• Ospitácio

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor! Sajnos már szinte gyerek korom óta szenvedek a ritka székeléssel. Most egyre rosszabb a helyzet.Hetente 1ill. két alkalommal van székletem. Iszom reggelente a Hunyadi vizet, lenmagot, rengeteg rostdús ételt eszem, és a folyadékra is figyelek. Heti 3-4 alkalommal járok sportolni. Sokszor használtam szűztea kapszulát az akkor megoldotta a problémát. De ha nem szedem nincs székletem. Azt sem szeretem állandóan szedni. Néha az az érzésem, hogy nincs is bélmozgásom. Nem szedek semmilyen gyógyszert. Reggel egy capucinot szoktam inni. Nem dohányzom. Testsúlyom megfelelő. Mit tud ajánlani, mit tuok még tenni? Köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a székrekedés témában

        Kedves Kérdező! A szűztea kapszulát nem ajánlom, ún. melanosis coli (a bélnyálkahártya kígyóbőrszerű barnás elszíneződése) kialakulását eredményezheti. Próbáljon még napi 1-2 evőkanál zab/búzakorpát kefírbe/joghurtba keverve, de amiket eddig használt, teljesen megfelelőek. Gyógyszeresen 3x10 mg domperidont érdemes kipróbálni, és ha semmi sem segít, gasztroenterológiai centrumokban colonoscopiát követően tudnak végezni olyan funkcionális vizsgálatokat, amikkel a bélrendszer ideg-izomműködését fel tudják mérni.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. április 19., 21:18; Megválaszolva: 2012. április 20., 08:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: