• Folyamatos hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az előző levelemben írtam:"Kb 3 hete minden ételtől ment a hasam. Egy idő után már csak sós krumplit meg répát ettem + vettem Normaflore-t és attól másfél hét után rendbe jött a gyomrom. Most viszont újra elkezdődött csak most már a gyomrom is fáj. Mikor eszek nincs baj de amikor kb a felénél járok elkezd fájni a gyomrom(ez 3 fajta szokott lenni. Ég, szúr, vagy görcsöl ) Amit ettem 5-10 percig marad meg bennem utána megy a hasam. " Ezek a tünetek még most is tartanak ami lassan 5-6 hetet jelent! Elmentem a háziorvoshoz aki írt fel Normix tablettát, és elküldött vér és vizelet vizsgálatra. A vizsgálat nem mutatott semmi elváltozást, így az orvos annyit javasolt hogy szedjek hasfogót és diétázzak, mert lehet hogy valami vírus félét szedtem össze. Smectra port írt fel amit be is szedtem úgy ahogy javasolta. 2 napja már nem szedek semmit és még mindig megy a hasam. A hasfájás majdnem teljesen elmúlt, már nagyon ritkán érzem hogy fájna. A hasmenés viszont aggaszt mert örökké nem diétázhatok emiatt. Az étvágyam nagyon jó mert rendesen eszek és éhes is vagyok. Lassan 1 hónapja nem tudok emiatt sehova elmenni és ez nagyon kellemetlen. Kérem segítsen, mert a háziorvoshoz már nem merek vissza menni. Van valami olyan hasfogó ami azonnal hat és nem túl drága? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! A krónikus hasmenés részletes kivizsgálást igényel (pl. emésztőrendszeri kórképen kívül okozhatja pl. a pajzsmirigy túlműködése is), mielőbbi részletes gasztroenterológiai kivizsgálást javasolok, nem a hasfogók alkalmazása a megoldás.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra

        Kérdés: 2012. április 18., 08:30; Megválaszolva: 2012. április 19., 14:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: