• Hasmenés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Segítségét szeretném kérni abban, hogy mi a problémám. Múlt héten csütörtökön kezdődött hasmenéssel (nem a folyós hanem a lazább állagúval) ezért csütörtökön és pénteken nem tudtam elmenni iskolába mert elindultam de sajnos haza kellett jönnöm mert csikart és tekerte a hasamat. A hétvégén ez alább hagyott és jött a szorulás. Szombaton és vasárnap nem tudtam WC-zni. Hétfőn elindultam iskolába de még reggel sem tudtam könnyíteni magamon mert szorulásom volt továbbra is. Majd indulás után szintén vissza kellett fordulnom mert rámjött. Hazajöttem és sikerült is elvégezni a dolgomat. Ezután elindultam az iskolába busszal. Jól éreztem magam nem volt semmi gondom majd az első óra vége felé megint elkezdte a hascsikarást hirtelen azt se tudtam hogy hogyan mozduljak. Hazajöttem az iskolából. Itthon folytatódott tovább. Lementem háziorvoshoz azt mondta diétázzak. Hétfőn azaz tegnap semmit nem ettem főt krumplin és egy szelet natúr csirkemellen kívül.(száraz volt natúr). Ma reggel óta 4 alkalommal voltam WC-n rendes kemény széklettel viszont fél óránként rámjön a hascsikarás. Ma még csak teát ittam meg reggelire egy pogácsát. Már menni akarok iskolába és nagyon aggaszt a dolog, hogy nem bír kimenni belőlem ez a valami. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Valóban, az első két hétben a hasmenés akutnak tekintendő, mely leggyakrabban fertőzéses eredetű. Ha ezen idő alatt nem szűnnek a panaszai, akkor viszont részletes kivizsgálás szükséges (elsőként labor- és hasi UH-vizsgálat) egyéb ok irányába.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 17., 11:45; Megválaszolva: 2012. április 18., 13:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: