• Vastagbélráktól kell-e tartanom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Pár hete erős bal alhasi fájdalom jelentkezett nálam. Nem görcsöl, hanem tompán, folyamatosan fáj. Székletürítés után enyhül. A hasi fájdalom elmúlt kb egy hét után, most újra jelentkezett, de csak enyhén. Ezen kívül általában hasmenésem van (főleg közvetlenül étkezés után). Ez utóbbi tünet már évek óta fennáll, de mivel sosem kísérte egyéb tünet, nem foglalkoztam vele. Mostanában néha székrekedés is előfordul. Édesanyám és nagymamám vastagbélrákban szenvedett. Bejelentkeztem orvoshoz, de csak egy hét múlvára kaptam időpontot. Addig is nagyon be vagyok ijedve. Nem tudom, hogy a legrosszabbtól (ráktól) kell-e tartanom. Vannak más betegségek is ilyen tünetekkel? Ha mégis rák lenne, mennyire reménykedhetek abban, hogy korán felismerték, és még gyógyítható? (Hiszen a hasmenés évek óta fennáll.) Nagyon megköszönöm a gyors válaszát, mert aggódom. Köszönettel

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Életkora miatt a rák valószínűsége kicsi, bár aggodalma a családi előzmények miatt érthető, ezért-hogy megnyugodjon-javasolom a mielőbbi kivizsgálást. Hasonló tünetekkel jár pl. a divertikulózis, a gyulladásos bélbetegség, vagy a fertőzéses eredetű bélgyulladás stb is. A rákos betegségek akkor kezelhetőek nehezen, ha előrehaladott stádiumban vannak. Vastagbélrák esetén ilyenkor a hasi fájdalmon, fogyáson kívül sok esetben jelentkezik bal oldali lokalizációnál véres széklet.


        Kérdés: 2012. április 12., 09:59; Megválaszolva: 2012. április 13., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.