• Remélem nem komoly.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dokor úr/nő, Aminap számomra kicsit érdekes dolog fordult elő velem. Véres volt a székletem de nem úgy hogy maga a széklet hanem előtte és utána szivárgott a friss élénk vörös vér az ánuszból. Semmilyen fájdalmat nem éreztem csak aggaszt hogy mitől lehet ez. Nem volt még ilyen velem soha és félek, hogy valami komolyabb probléma lehet. Ugyan olvastam hogy az élénk vörös az még jobbat jelent mint a sötét mert végbéltájék lehet. Most éppen külföldön élek és haza csak 2hónap múlva tudok menni. Egészségtudatos vagyok és sem szorulás sem hasmenés nem jelentkezett se előtte se utána. Egyből felkerestem Önöket hogy mihez folyamodjak, ugyanis ez ma reggel történt. Köszönöm válaszukat leköteleznek vele.

        Dr. Boros Miklós válasza a véres széklet témában

        Tisztelt Kérdező! Minden széklet után begyen ülőfürdőt és kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon aranyér elleni krémet és probiotikus kúrát. A legvalószínűbb ok a végbél nyálkahártyájának sérülése, ami a fenti kezelésre javulni fog. Tartós panasz esetén fizikális vizsgálat indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. április 04., 13:44; Megválaszolva: 2012. április 06., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Nem régiben voltam vékonybél vizsgálaton maszek alapon, régebb óta fent álló alhasi (bélek környékéről eredőnek érzett) panaszaim miatt. Volt vastagbél tükrözés negativ, hasi ultrahang negativ, labor negativ...