Hirdetés
      • CT lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        A rectum kontrasztanyaggal inhomogenen, foltosan telítődik, a colonoscopias vizsgálattal jelzett magasságban a lumenben egy 23x13 mm-es, kontrasztanyagot mérs. inhomogenen halmozó, lágyrészdenzitású képlet ábrázolódik, mely körül a bélfal kontúrja megtartott. A colon descendens- sigma határon a lumenben egy 40x45 mm-es, kontrasztanyagot mérs. inhomogenen halmozó, lágyrészdenzitású képlet van, mely a lument szűkíti, de mellette kontrasztanyag elfolyás megfigyelhető. Az elváltozásnak megfelelően a bélfal szintén követhető, a környezet reactiomentes. A hasi és kismedencei erek lefutása, átmérője szabályos. A vizsgált régióban kóros folyadékgyülem, megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki. Vélemény: sigma térfoglaló folyamat poliposis sigmae Met. nem igazolható

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi CT témában

        Tisztelt Kérdező! Mindenképpen vastagbéltükrözés és szövettani vizsgálat indokolt. A leírt elváltozás a vastagbél nyálkahártyájából kiinduló daganat. A további kivizsgálást és a kezelést ne halogassa. Keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 31., 13:13; Megválaszolva: 2012. április 03., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: