• Hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor Úr! Már egy hete hányingerem van föleg este, ráz a hideg amikor le vagyok feküdve. Mikor rá gondolok maga a hányinger szóra akkor is elő jön. Barátommal ezelött egy héttel voltunk együtt de vigyáztunk. Nem értem mi bajom lehet. Nagyon fontos lenne a válasza! Előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a hányinger témában

        Kedves Kérdező! Panaszának hátterében, mivel jellemzően lefekvéskor jelentkezik refluxbetegség áll. Ez a nyelőcső és a gyomor közötti záróizom elégtelen működésének a következménye. Ezért szedi az említett gyógyszereket is. Amennyiben gyógyszerszedés mellett is panasza van az adag emelése vagy más, hasonló gyógyszer beállítása válhat szükségessé. Hidegrázás esetén és azután mérje meg testhőmérsékletét. Az esetleges terhesség kizárása mindenképpen javasolt.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2012. március 30., 17:46; Megválaszolva: 2012. április 04., 07:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: