• Laktóz-intolerancia vagy nem?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Nemrég voltam laktóz intolerancia vizsgálaton. H2 teszt és vérvétel volt. A H2 teszt eredménye: 4-5-64-96-104-100-99. Ezután az eredmény után azt üzente az orvos, hogy laktóz intoleranciám van és nem ehetek tejet és tejterméket tartalmazó élelmiszereket, diétás tanácsot is kaptam. Azonban véleményét ekkor még nem írta le, mert azt üzente az asszisztenssel, hogy még meg kell várni a véreredményt, amit 1 hét múlva ki is postáztak. Eszerint Glukóz 0 percnél: 3, 9 mmol/L, 60 perces glucose: 6, 1 mmol/L, 120 perces glucose 5, 6 mmol/L, Glukóz 180 percnél: 4, 7. Az orvos csak annyit írt rá a laboreredményes papírra, hogy "Felszívódik a lactose! ". Ezek után azt szeretném megkérdezni, hogy laktóz-intoleranciám van vagy nincs? (több, mint egy éve a tejes, tejfölös, tejszínes ételektől azonnal megyek a WC-re, puffad a hasam, gázok keletkeznek, 2 hónapja a tejes dolgoktól hányingerem, hányásom van-volt.) A H2 teszt óta, ahogy az orvos javasolta nem eszem tejes ételeket, azóta a panaszaim teljesen megszűntek. Akkor nem értem, hogy mi lehet a problémám? Van -e laktóz érzékenységem vagy nincs? Válaszát nagyon szépen köszönöm! Bea

        Dr. Plósz János válasza a laktóz intolerancia témában

        A leletek alapján van laktóz-intoleranciája. Ez a tünetek és a H2 kilégzési teszt alapján is egyértelmű, de a vérből nézett cukor-értékek is erre utalnak. Javaslom, folytassa a diétát, vagy használjon Lactase rágótablettát étkezés előtt.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. március 27., 14:59; Megválaszolva: 2012. március 28., 06:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: