• Hosszan tartó hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Állandóan visszatérő problémámra próbálnék választ találni. Laktózérzékenységem és IBS-em is van, bár ez utóbbi nem túl súlyos. Mindkettőt elég jól kordában tartom, de kb 2 hónapja naponta 4-5-ször is van székletem.Egyáltalán nem tudok rostos ételeket, zöldségeket enni ( ez már vagy 20 éve így van) de úgy vettem észre, hogy mostanában már a cukros ételektől is haspuffadásom és hasmenésem lesz. Két hete diétába fogtam, ha csak rizst, krumplit és kölest eszem semmi haspuffadásom hasmenésem nincs, sőt van, hogy 1-2 napig székletem se. Ahogy eszek egy almát, vagy iszok egy narancslevet másnap 2-3-szor is futok a wc-re, de inkább csak reggel.Vannak időszakok amikor a laktózos ételeken kívül a kevésbé rostosak se ártanak, de ha egyszer elkezdődik a hasmenéses időszak, abból nem igazán tudok kikeveredni.Nekem úgy tűnik, mintha a sok hasmenéstől tönkremenne a bélfalam és ezután már minden ételtől hasmenést kapok.De ez csak az én laikus megérzésem. A gasztroenterológus azt a tanácsot adta, szedjek rendszeresen reasecet, de ezt nem igazán tatom jó ötletnek, viszont az állandó diéta is elég nagy szenvedés. Tudok-e valamit tenni, hogy valahogy helyreálljon a bélrendszerem. Szedek probiotikumot már egy ideje, de nem igazán látom a hatását. Nagyon megköszönném ha megnyugtatnának, hogy ez biztos nem bélrák tünete. Édesapám bélrákban halt meg és valószínű emiatt állandóan motoszkál bennem ez a gondolat is, hogy még akár ez is lehet.Csak azzal biztatom magam, hogy ez a problémám már elég régóta fennál és nagyon úgy tűnik, hogy a táplálkozással van összefüggésben. Béltükrözésre nem tudom rászánni magam. köszönettel Zuzu

        Dr. Plósz János válasza a hasmenés témában

        Azt javaslom, szánja rá magát, pszichésen komoly megnyugtató hatása lenne, segítene az IBS megélésében is. Számos helyen elérhető a vizsgálat bódításban és altatásban is. Emelett megnyugtathatom, panaszai alapján nem a rosszindulatú folyamat merül fel elsődleges diagnózisként.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. március 27., 11:49; Megválaszolva: 2012. március 28., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr Úr. Azt szeretném megkérdezni, mi okozhatja hogy ma késő hajnalban felébredtem és hasi discomfort érzetem volt. Rossz közérzet ami alhasból belek környékéről áradt. Végül vissza aludtam, ám ma első székletem fele barna, míg...
        Tisztelt doktor nő! Problémám pár hónappal ezelőtt kezdődött.Hasmenése lett,ami vizes volt.több hétig is eltartott,ezért elmentem az orvoshoz.bélgyulladást mondott.itt fájt a hasam,görcsöt,de székelés után nem.aztán észrevettem a...