Hirdetés
      • Erős szúró fájdalom, görcs

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 29 éves férfi vagyok. Egy olyan problémával fordulnék Önhöz, hogy egy ideje (kb1 hónapja) időnként nagyon erős, szúró alhasi fájdalmat, görcsöt érzek a hasam legalsó részén középen. Olyan mintha egy késsel szurkálnának. Arra gondoltam, hogy talán az idegeskedés miatt van, vagy azért, mert túl mohón eszek és talán nem emésztem meg rendesen az ételt, mert általában étkezés után nem sokkal jelentkezett. Tegnap például vacsora után kb 20 perccel lettem rosszul, amikor már ágyban feküdtem. Ma reggel viszont ahogy felkeltem, megint jelentkezett, pedig még nem is ettem akkor semmit. Ilyenkor általában székrekedésem is van, jelenleg is már 4 napja nem tudtam elmenni wc-re. A családunkban már előfordult rákos megbetegedés, és nagyon félek, hogy nekem is ilyen bajom van. A nagymamám tüdőrákos volt, a bátyámnak pedig nem rég a belein találtak daganatot, azt nem tudni, hogy jó vagy rossz indulatú, mert nem engedte, hogy hozzá nyúljanak. Nagyon félek, nem merek elmenni orvoshoz, és igazából nem is nagyon tudok, mert olyan a munkahelyem, hogy jelenleg a sok munka miatt el sem engednének szabadságra. Ezek a tünetek alapján Ön mire gondol, mi miatt lehet ez az erős fájdalom? Utalhat esetleg daganatos megbetegedésre? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Plósz János válasza a alhasi fájdalom témában

        A székrekedés okozhat alhasi panaszokat. Életkora alapján nem a rosszindulatú megbetegedés a legvalószínűbb diagnózis. Első körben a széklet rendezése lenne a cél. Erre a legtermészetesebb mód a fokozott folyadék- és rostbevitel és a rendszeres intenzív testmozgás (mindhárom szükséges). Ha ez nem elég, használhat esetileg enyhe hashajtókat (Guttalax, hashajtó hatású ásványvizek). Segíthet pre- és probiotikum kúraszerű szedése is.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 24., 10:23; Megválaszolva: 2012. március 28., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: