• Gyomorproblémák (gyakori székelési inger, gyomorfájás)

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő / Úr! Gyomor/bélproblémával kapcsolatban szeretnék kérdezni.Sajnálatos módon ifjú koromban (<20év) nem figyeltem oda a táplálkozásra, és mindig azt ettem, amit kedvem volt.Emésztésem már régóta nem az igazi. Mikor nem figyeltem azétkezésre, akkor szorulásom volt. Tüneteim: -étkezések után jelentkező (kb. 10-15 perccel később, de néha étkezés közben) székelési inger (legtöbbször normális állagú kis mennyiségű, de előfordul, hogy hígabb) - ha egy étkezést megelőzően nem székelek, akkor egyre nehezebbé válik az ürítés, valamint a gyomrom elkezd fájni (olyan étkezés után, mielőtt nem székelek) Jelenleg a táplálkozásom: (3-4 hónapja) (4 felé osztom, és 3 óránként fogyasztok egy adagot) 400g csirkemell 250g rizs 450g zöldbab(kb.2-3hete, előtte spenót) Az ételeket enyhén fűszerezem. Probiotikumot is próbáltam (Highland Bioflora). Ügyelek a vízbevitelre (min. 2-3l), az egészséges zsírok, multivitamin+c-vitamin bevitelére. Véleményére volnék kiváncsi, hogy konkrétan e tünetegyüttesre meg lehet-e becsülni, hogy mi a probléma? Gondoltam arra is, hogy endoszkópiás vizsgálatra elmennék, hogy tudjam, hogy mivel van pontosan dolgom. Ha endoszkópiás vizsgálatra mennék, akkor melyiket javasolja? Utánaolvastam pár dolognak, és ilyen esetekben gyomor- és végbéltükrözésre gondolnék, ami hasznos lehet. Viszont van egy kicsit drága eljárás is, a kapszulás endoszkópia, ami kíméletesebbnek hangzik, valamint ha jól értettem az eljárás működését, akkor a gyomort és a végbelet egyben tudja vizsgálni, így csak egy vizsgálatra kellene elmenni. Melyiket javasolja? Teljes mértékben kiváltja a kapszulás endoszkópia a hagyományos gyomor- és végbéltükrözés módszerét? A kapszulás endoszkóp pontosabb, mint az előző két módszer? Helicobacter pylori-ra gondoltam, viszont azt nem tudom, hogy ez okozott e már károkat. A H.pylori-t kijelzik ezek a módszerek? Széklet vagy vérvizsgálatból kiderül valami? Mit javasol? Mi legyen az első lépés? Előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel:Kovács Zoltán

        Dr. Szigeti Nóra válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Első menetben részletes fizikális vizsgálatot, laborvizsgálatot, hasi UH-ot és széklet vér vizsgálatot javasolok. Ezek alapján dönthető el, hogy egyáltalán kell-e endoszkópos vizsgálat, kapszula endoszkópiát egyáltalán nem javasolok egyelőre.


        Kérdés: 2012. március 22., 22:44; Megválaszolva: 2012. március 25., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.