Hirdetés
      • Székrekedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Tanácsadó! 2011. novemberében 120 kg voltam, amit megelégeltem és egy intenzív fogyókúrába kezdtem. (90 napos diéta) A diéta mellett igyekeztem sportolni is, mert tudtam, hogy az általam kitűzött célt (85-90 kg), csak ezzel a diétával nem lehet elérni, maximum egészségi állapotom kárára. 3 hónap után az edzések következtében 17 kg fogyással zártam le a diétámat. Amint befejeződött a fogyókúra átálltam egy új diétás étrendre, amit az intenzív edzések mellé ajánlottak. Reggeli 50 g zab pehely, fehérje porral, napi 400 g csirkemell, 90 g rizs, 200 g brokkoli, estére 3 tojás 1 egészben 2 fehérjében. A diéta mellett vitamin készítményt is szedek, omega 3-at. Napi vízbevitelem meghaladja a 3 litert és heti 5-ször edzek reggelente. Ezt a diétát 1, 5 hónapja csinálom és azóta problémáim akadtak a széklet ürítéssel. Szinte csak tabletta segítségével tudok székletet produkálni. (Dulcolax). Ezért a diétámat átalakítottam 400g csirkemell, 45 g rizs és 400 g brokkoli vagy salátára, többször fogyasztok almát is. A súlyom jelenleg 97 kg és a fenti diétát is szeretném még folytatni az edzések mellett, hogy a kívánt célt elérhessem. Kérem adjon tanácsot mivel tudom megkönnyíteni a széklet ürítési problémámat figyelembe véve a fent leírt diétámat. Semmiféle betegségről nem tudok ami kihatással lenne az ürítési problémámra (magas vérnyomással voltak gondjaim). Régebben sem volt sűrűn székletem 2-4 naponta, de a mostani helyzet már kezd aggasztani. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a székrekedés témában

        Tisztelt Kérdező! A probléma egyrészt egy régen kialakult rossz szokás és a táplálkozás eredménye. Első lépésben alkalmazzon probiotikus kúrát és székletlazítót. Vezessen étkezési naplót és figyeljen oda, hogy az egyszerű szénhidrát fogyasztás ne legyen magas. A székelési szokásokon is változtatni kell. Törekedni kell a napi rendszeres, lehetőleg azonos napszakban történő székelésre.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 21., 12:02; Megválaszolva: 2012. március 23., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: