• Nyelesi nehezseg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves dr.ur/no, Korulbelul 3 honapja erzem azt, hogy mikor nyelek mintha valami nehezitene a nyelest.(A nyakam also reszeben).Ful-, orr-, gegesznel voltam, de nem talat semmit, kivizsgaltak a pajzsmirigyet, de ott sincs semmi problema. Mindegyik orvos stresszoldot irt fel de meghatasat nem vettem eszre. Meg nem csinaltattam nyelocsovizsgalatot, de mivel eves, ivas alkalmaval nem erzem, lehet-e megis valami komolyabb baj (mivel az ember megijed, nyelocsorakra gondolok)? Hova forduljak segitsegert? Van-e okom aggodalomra?

        Dr. Boros Miklós válasza a nyelészavar témában

        Tisztelt Kérdező! Mivel evés és ivás akadálytalan a szervi eltérés kizárható. Az evési nehezítettség a nyelőcsőprobléma egyik első és vezető tünete. A leírás alapján a pszichés ok valóban szóba jön. Javaslom, hogy sajátítson el relaxációs technikát és kérje pszichológus segítségét.


        Kérdés: 2012. március 20., 14:45; Megválaszolva: 2012. március 21., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.