• májkóma lenne?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapámnél tavaly márciusban alkoholos májzsugorodást állapítottak meg. decemberben tablettákkal 3 hét alatt sikerült a vizet kihajtani a hasából, de 2 hete ismét kórházba került, mert a víz visszatért. most 1 hét alatt injekcióval sikerült eltávolítani a vizet (összesen 11 kilót fogyott az egy hét alatt). múlt hét szerdán lassú volt, de saját lábán járt, evett önállóan. csütörtökön éjjel zavarodott lett, benyugtatózták. szombaton meg sem ismert, nagyon rosszul nézett ki, aludt egész nap, pedig ekkor már nem kapott gyógyszert. a háziorvosunk azt mondta, hogy ez már a májkóma állapota. viszont tegnap is meg ma is már jobban volt, kommunikált, bár felkelni még nem tud (katétert kapott és pelenkát is). eszik-iszik, de csak segítséggel. hasmenése mára megszűnt. nagyon kérem, őszintén írja meg, hogy mire számíthatok, mert szörnyű, hogy senki nem mond nekem semmit. köszönettel szilvia

        Dr. Plósz János válasza a cirrhosis témában

        Igen, a májkóma mutathat ilyen jellegű hullámzó lefolyást (a máj méregtelenítő képessége nagyon beszűkül, ilyen esetben egy fertőzés, folyadékhiány, gyógyszer vagy toxin rögtön felborítja a nagyon kényes egyensúlyt). Sajnos a májcirrhosis végleges állapot és előrehaladott formájában prognózis nem jó, a szövődmények miatt (nyelőcső-vérzés, májkóma, májelégtelenség miatt).


        Kérdés: 2012. március 19., 14:38; Megválaszolva: 2012. március 21., 12:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.