• vashiány és magas cukor

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelet Doktor úr! Előzményként az hiszem fontos leírnom, hogy kb. fél éve volt egy vastagbélgyulladásom, amit a Honvéd kórházban (ki)kezeltek antibiotikumokkal. Majd végeztek colonoscopiát is, melynek eredményét kielégítőnek találták, és némi diétázásra vonatkozó tanáccsal utamra bocsájtottak. Sajnos a közérzetem azóta sem igazán javult, sőt! (sokszor görcsöl a hasam, gyenge vagyok, örökké fáradt, sokszor szédülök, cseng a fülem, romlik a látásom, stb.) Az elmúlt két hónapban közvetlen egymást követően négy furunkulus szerű jelenség jelent meg a felsőtetemen, melyből kettőt a sebészeten fel is tártak. A sebész elküldött vérvizsgálatra, ahol elég rossz eredmények születtek. (Szérum Vas: 7, 2 umol; Éhgyomri vércukor: 7, 0 mmol; Triglicerid: 4, 9; Koleszterin: 5, 6, stb.) A lelettel a sebészetről visszairányított a háziorvoshoz aki a következő készítményeket írta fel a számomra: Neo-ferro-folgamma, Meforal 500, Fenobrat. A tiszteletteljes kérdésem az lenne, hogy be merjem-e venni a vaspótlásra kapott tablettákat, annak ellenére, hogy a betegtájékoztató szerint, nem szabad szedni bélgyulladás esetén? Illetve tudna-e nekem valamit javasolni? A választ előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a bélgyulladás, vaspótlás témában

        Ha a colonoscopia negatív volt, akkor aktív colitise (bélgyulladása) nincs, így beveheti a tablettákat. Az egyéb panaszok tekintetében javasolt a gyakori, rendszeres, kis étkezés, fűszer- és zsírszegény diéta, pre- és probiotikumok fogyasztása. Vaspótlása a természetes vasforrások javasoltabbak (vörös husok, cékla, stb.)


        Kérdés: 2012. március 17., 13:29; Megválaszolva: 2012. március 20., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.