• Crohn és MRSA fertőzés után hogy kerülhetjük el az új fertőzést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor Nő/Úr! Crohn betegségem van. 2007-óta legalább 40 alkalommal estem át septicus állapoton. Különböző súlyosságúak voltak. Nem minden alkalommal kerültem vele Intenzív osztályra. Már eltávolították a vastagbelemet, muszály volt, akkor úgy gondolták, hogy átereszt a bél nyálkahártya és ez okozza a septicus állapotokat. A műtét után is többször voltam már septicus. kb.1 éve torokválladékból kitenyésztettek MRSA-t akkor toroköblögetés után negatív lett az eredmény. Humira kezelést terveznek nálam. Pár hónapja sipoly alakult ki ami miatt állandó tályogképződés van. Pár napja magas láz után tenyésztést vettek le a tályogból amiből ismételten MRSA jött ki. Rezistencia alapján kapok antibioticumot. Szeretném megkérdezni öntöl, hogy mivel nem elöször fordul elő nálam az MRSA igy hordozóvá váltam? Az MRSA miatt elkezdhető a Humira kezelés? Ha nem vagyok hordozó mit tudok tenni, hogy elkerüljem az újjabb fertőzést? Előre is köszönöm a válaszát Maresz

        Dr. Plósz János válasza a CRP témában

        Az MRSA hordozó állapot azt jelenti, hogy aktív fertőzés nincs jelen, de akár garat- akár bőrmintákból a baktérium kitenyészthető. Az MRSA hordozás önállóan nem jelent abszolút kontraindikációt Humira terápia esetében, azonban a korábban lezajlott számos szeptikus állapot valamint a tályogképződés miatt nagyon megfontolandó az adása. Az MRSA fertőzés elkerülése tulajdonképpen a kórházi osztályok kerülését jelenti.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. március 15., 22:00; Megválaszolva: 2012. március 19., 17:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: