• Vérvétel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Úr/Nő! 2 napja voltam vérvételen és szeretném, ha véleményezné a következőket: SGOT 164 SGPT 178 GGT 55. Kérdésem az lenne, hogy ezek ügye magas értékek és, hogy mitől lehetnek? Családomban, ha jól tudom senkinek nincs máj problémája és így 16 évesen nem tudom, hogy ez mégis mi lehet vagy milyen következményekkel jár. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májbetegség témában

        Ezek bizony magas értékek, melynek oka lehet akár valamilyen anyagcsere-betegség, esetleg valamilyen gyógyszer vagy vegyszer hatása, vírusfertőzés. Hepatológiai kivizsgálás szükséges.


        Kérdés: 2012. március 13., 13:15; Megválaszolva: 2012. március 15., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: