• Sárga széklet utalhat vastagbélrákra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Csak érdeklődni szeretnék a vastagbálrákról. 21 éves vagyok, 3 évig dohányoztam, több, mint fél éve leszoktam. Azt szeretném megkérdezni, hogy vérvételre kell mennem, és ha esetleg baj lenne, az kimutatható-e a vérből? Tudom, nem mutatják ki, hogy pontosan rákja van az embernek, de arra utaló "nyom" lehet a vérben? Igazából semmilyen panaszom nincs, nem fáj a hasam, semmi, csak félek. A székletem néha olyan sárga, van, mikor sötétebb. Vért nem látok rajta. Lenne valami jel, hogy baj van? Tisztelettel: Adria

        WEBBeteg szakértő válasza a vastagbélrák témában

        Tisztelt Kérdező! Ön a vastagbélráknak még nem a rizikócsoportja. A daganatra utaló klinikai tünetek esetén egyedül a tükrözés a korrekt vizsgálat. Vérvétel és tumormarker vizsgálat sem megerősíteni, sem kizárni nem tudja. A dohányzásról való leszokás helyes döntés volt.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. március 10., 14:02; Megválaszolva: 2012. március 12., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: