• Magas GGT alkoholfogyasztás nélkül!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Férjem (41 éves) 1 évvel ezelőtt volt egy menedzserszűrésen, ahol a laborértékei 1 kivétellel teljesen normálisak voltak: GGT=101. Teljes hasi UH negatív. Háziorvos fél év múlva labor kontrollt javasolt. A kontrollon GGT=71. (semmit nem változtatott az életmódján) Az idei menedzserszűrésen ismét 71 lett a GGT. Azon kívül, hogy kb. kéthetente megiszik 1-2 pohár sört, nem fogyaszt alkoholt, nem dolgozik vegyszerekkel, üzletkötő. Rendszeresen sportolheti több alkalommal fut, gyógyszert nem szed, fejfájásra néha algopirin, és napi 1 Magne B6. Hogy lehetne utánajárni annak, hogy mi az oka az emelkedett GGT-nek? (Tudom, hogy nem sokkal van az 50-es határérték felett, de akkor is szeretném, ha végére járnánk ennek a dolognak). Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a májenzim témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne egy hasi ultrahangot csinálni, ha az rendben van, és a többi lelet negatív, nem kell aggódniuk, csak rendszeresen kontrollra járni. Májvédő diéta persze fontos.


        Kérdés: 2012. március 06., 11:32; Megválaszolva: 2012. március 08., 09:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: