Hirdetés
      • vater papilla betegsége

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Most végeztek rajtam ERCP vizsgálatot, aminek az eredménye:KEMÉNY VATER PAPILLA és ezáltal nehezen kanülálható! Az lenne a kérdésem, hogy ez okozhatja az állandó puffadásaimat és a világos színű emésztetlen székletemet? A C-13 keményítőteszt is mérsékelt pancreász funkció kiesést mutatott. A nyombél szövettani vizsgálata pedig:A duodenum nyálkahártyarészek szöveti szerkezete lényegébe véve ép. A strumában kevés plazmasejt, lymphocyta van.Ez mire utalhat? Köszönettel:Csaba

        Dr. Szigeti Nóra válasza a ERCP témában

        Kedves Kérdező! Ha a Vater-papilla a keménysége miatt nem tud felnyílni, akkor elvileg okozhatja a fenti tüneteket. A duodenum biopszia eredménye gyakorlatilag negatív, a lymphocyták-plazmasejtek utalhatnak enyhe gyulladásra.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 03., 22:32; Megválaszolva: 2012. március 06., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: