• lehet-e bélösszenövés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Doktor Úr/Doktornő! 2008. novemberében endometriózis miatt eltávolították a méhemet és a petefészkeket, ezt követően változókori tüneteken kívül más problémám nem volt. 2010. októberében kezdődött nálam valamilyen epe vagy bélprobléma, sajnos még mindig nem tudom hogy pontosan mi, gasztroenterológus szerint epepanaszaim vannak, házi orvosom szerint emésztési problémák, de mivel a panaszaim nem igazán kapcsolhatók az étkezésekhez, attól függetlenül például kora reggel is jelentkeznek, én arra gondoltam inkább más lehet a baj. Valóban van egy 6 és egy 8 mm-es epekövem, azonban a panaszaim nem tipikus epegörcsös panaszok, inkább feszülést érzek a has felső részén, néha annak jobb oldalán, néha vízszintes irányban körben az egész hasamban. Korábban nagyon égett a gyomrom, emiatt savsemlegesítőt kaptam, amit még a mai napig is szedek, csak ritkábban, mivel az égés már nem annyira intenzív, csak néha jön elő. Refluxom nincs. Nem fájdalom, inkább nagyon kellemetlen feszülés amit érzek, a fájdalom (érzés) nem sugárzik sehová. Laborvizsgálatot végeztek, melynek az eredménye jó volt, (a koleszterinem volt egy kicsit magas) hasi ultrahangon voltam, amely során az epeköveken kívül csak annyit rögzítettek, hogy az epehólyagom kifli alakban megtört. A kérdésem az lenne, hogy műtét után 2 évvel bélösszenövés létrejöhetett-e, illetve milyen vizsgálatot lenne még érdemes elvégezni, hogy kiderüljön az ok. Székletem minden nap van, ami nem igazán formázott, inkább egy kicsit zsíros jellegű, de a színe szerintem megfelelő, ami nem utal epehiányra. Válaszát előre is köszönöm: Marianna

        Dr. Plósz János válasza a bélrenszeri probléma témában

        Sajnos a bélösszenövések kialakulhatnak később is, illetve a korábban kialakultak válhatnak panaszt okozóvá. Emmelett az endometriosis is okozhat hasonló panaszt. Ha a tünetek nem szűnnek, érdemes lehet az epekövesség miatt az epehólyagot eltávolítani és műtét közben áttekinteni a hasüreget, az esetleges összenövéseket oldani.


        Kérdés: 2012. március 02., 15:37; Megválaszolva: 2012. március 05., 15:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.