• Csomó az anuson

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A férjem végbélnyílásán felfedeztünk egy csomót. Nem vérzik, nem váladékozik, kivezető csöve sincs a külvilág felé, abszolút fedett, fehéres, fakó színű csomónak látom. Pont az anuson helyezkedik, mintha félig kifelé, félig befelé is érne, éppen nyomja ránézésre a záróizmot. Valójában azon domborodik kifelé. Az interneten a "göbcse" bőrképletet találtam a leginkább hasonló elváltozásnak. Vajon az lenne? Fájdalmat annyiban okoz, hogy a férjem idegentest érzésre panaszkodik. Ezt az okozhatja, hogy az anuson helyezkedik el? 2 nappal ezelőtt jelent meg és pont két napja stresszes a férjem. Kb. fél évvel ezelőtt jelent meg ez a képlet először de akkor ici - picit kijjebb helyezkedett el és nem váltotta ki ezt az idegentest érzés "fájdalmat". Pár nap eltelte után visszahúzódott illetve eltűnt. Akkor a férjem úgy szerzett róla csak tudomást, hogy a kezével megérintette véletlenül. Tehát fájdalmat önmagában nem okoz. Nagyon kellemetlen a férjemnek ez a testtáj, ami tökéletesen érthető és csak akkor szeretnénk felkeresni szakorvost ezzel a panasszal ha Ön is azt mondja, hogy akár súlyos elváltozásra is utalhat. Egyéb esetben szeretne várni még ezzel. Ha szakorvoshoz fordulunk vele, akkor pontosan melyik szakterületre tartozna ez az elváltozás? Bőrgyógyászat vagy Sebészet inkább vagy Coloproctologia? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélcsomó témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt elváltozás az aranyér. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Alkalmazzon probiotikus kúrát, székletlazítót és helyileg aranyér elleni krémet. Amennyiben egyéb tünet (vérzés, fájdalom) jelentkezik keresse fel háziorvosát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. március 01., 21:51; Megválaszolva: 2012. március 02., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: