Hirdetés
      • hónapokig tartó hasmenés és fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ú/Nő! Kb. 3 hónapja hasmenésem van, naponta ötször is kell mennem a WC-re. Ez idő alatt több, mint 15 kg-ot fogytam, fájdalmam nincs. A vérképem jó lett. Voltam vastagbéltükrözésen, de nem sikerült teljesen, mert nem volt teljesen üres a bélrendszerem, de amit meg tudtak vizsgálni, ott nem volt baj. Ez viszont még nem megnyugtató. Állítólag 10 liter folyadékot kellett volna meginnom, 6 csomag Endostart ittam meg. Elvégeztek egy gyomortükrözést, ahol nyelőcső fekélyt találtak. Gyakran büfögök és borzasztó büzöset. Okozhatja-e a fekély a problémámat? Mit javasol? Nagyon el vagyok keseredve, mert senki nem tud mondani a problémámra megoldást. Egyébként már ötször műtöttek, perforált a gyomrom, nyomélfekélyem volt és hasnyálmiriggyel is műtöttek. Az a kérdésem, hogy Ön szerint mi okozza fenti problémámat? Étvágyam van, rendesen eszem, de az anyagcserém annyira felgyorsult, hogy fél óra múlva át is megy rajtam a táplálék. Várom szíves válaszát, köszönettel: Papp László

        Dr. Szigeti Nóra válasza a hasmenés témában

        Kedves Kérdező! Mielőbbi részletes kivizsgálást javasolok. A nem teljes értékű vastagbéltükrözés nem megnyugtató, hasznos lenne ezt a vizsgálatot komplettálni. A második lehetséges ok - mivel említette a hasnyálmirigy műtétet - az, hogy a hasnyálmirigy külső elválasztású működése lecsökkent. Ez kizárható-igazolható többféle funkcionális próbával, javasolom, hogy mielőbb keressen fel egy gasztroenterológust.


        Dr. Szigeti Nóra
        gasztroenterológus, hipertonológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szigeti Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 01., 15:45; Megválaszolva: 2012. március 02., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés