• Gyomormorgás, bélmorgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dokktor! Lassan több mint három hete gyomormorgással, bélmorgással szenvedek és négy kilót fogytam. Időnként normál székletem van, de ekkor is eléggé sárgás színű, de vannak napok amikor hirtelen híg lesz a széklet, nem teljesen hasmenéses de sokkal hígabb. A morgások főként akkor jelentkeznek ha lefekszek, reggel kifejezetten durván morognak, de nem tudom eldönteni, hogy a beleim vagy a gyomrom. Korábban semmilyen problémám nem volt az emésztésemmel, egyik nap úgy ébredtem reggel, hogy morog a hasam. Voltam orvosnál aki azt mondta igyak probiotikus joghurtot, de attól sem lett jobb és ha probiotikumot szedtem attól sem lett jobb. Próbáltam borsmenta teát inni, de attól is csak rosszabb lett. Elmentem egy talpmasszázs állapotfelmérésre, aki szerint a gyomrommal van gond és a beleimmel, bár szkeptikus vagyok, mert hol azt mondta vastagbél hol patkóbélt emlegetett. Fájdalmat nem érzek, csak ezt az állandó morgást ami a munkában hátráltat és vannak napok amikor teljesen normális állagú a székletem, de legtöbbször akkor is sárgás színű. Ami még érdekes lehet két hete volt a családban egy hányós hasmenős vírus. És azóta a kislányom kétévesen időnként hasfájásra panaszkodik, illetve nagyon csúnyán morog neki is a pocakja. A háziorvosom nem nagyon akar a problémámmal foglalkozni. Hova forduljak kivizsgálásra. Hozzáteszem rendszeresen sportolok is és táplálkozásom is változatos szokott lenni. Érdemes lenne székletvizsgálatot csináltatni? Köszönettel várom válaszát.

        Dr. Boros Miklós válasza a bélmozgás témában

        Tisztelt Kérdező! A probléma megfelelhet egy vírusfertőzés okozta funkcionális zavarnak. Első lépésben legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Kerülje a szénsavas italokat, egyszerű szénhidrátot. főként szénsavmentes ásávnyvizet fogyasszon. Folytassa a porbiotikus kúrát. Amennyiben a diéta nem segít és hasmenés sem javul a székletvizsgálat indokolt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. február 25., 10:40; Megválaszolva: 2012. február 27., 10:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: