• Erős hasi görcsök, hasmenés, hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Lisztérzékeny, laktózérzékeny, 20 éves lány vagyok. Az elmúlt éjszaka borzasztó görcsök jöttek rám, holott tartom a szükséges diétát, mégis a görcsöktől aludni sem tudtam, a fájdalomcsillapító sem igazán segített. Reggel nehezen, de hasmenésem volt, reménykedtem, hogy ahogy korábban, a hasmenés után elmúlik az összes panaszom. Azonban nem így lett, többszöri hasmenés után sem múlt el a probléma, sőt reggel óta erős hányingerem is van, émelygek, és szakaszosan, bár ritkábban, de még mindig előjönnek az erős görcsök, gyenge vagyok, a hasam érzékeny. A háziorvosomnál voltam ezügyben, azonban csak probiotikum és esetleges fájdalomcsillapító szedését javasolta, viszont ezzel a betegség nem szűnt meg. Hőemelkedésem, lázam nincs, a torkom sem fáj. Ön szerint érdemes lenne néhány vizsgálatot elvégeztetni? Milyen betegségek jöhetnek számításba? A görcsök sokkal erősebbek és más jellegűek, mint a diétahibánál, és míg diétahibánál hasmenés után elmúlik a hasfájás, itt nem múlik már éjszaka óta. Félek, hogy esetleg ez egy komolyabb betegség tünete, hisz a görcsök elég durvák. A másik dolog, amiben a véleményét szeretném kérni, az a következő. 10 évvel ezelőtt az akkori kutyámtól elkaptam az orsóférget, kisiskolásként a székletemben találtam egyet, azonban akkoriban nem lett kezelve a dolog, igazából senkinek nem is szóltam róla gyerekfejjel. Azóta is, hiába a laktóz- és lisztérezékenység kezelése, folyamatosan fáradékony, gyenge, kimerült vagyok, szinte folyamatosan vashiányom is van. Aggódom amiatt, hogy nem lettem kezelve férgekkel, bár azóta két béltükrözésen és másegyéb vizsgálaton átestem, és többé a székletemben sem találtam férget, mégis, ha nem lett kiírtva, élősködhet még bennem? Jelenleg cicám van, amit rendszeresen féregtelenítek, és már írattam fel magamnak is Vermox-ot, amivel kétszer végcsináltam egy alap kezelést, mégsem tudom, van-e alapja a félelmemnek. Köszönettel: Cs. A.

        Dr. Plósz János válasza a hasi görcs témában

        Ahogy írja is, a panaszok különböznek a szokásostól, az ok is különböző lehet: véleményem szerint fertőző gyomor-bélhurutot sikerült összeszedni, ez magyarázná a panaszokat. Javaslom, diétázzon, fogyasszon sok folyadékot, pre- és probiotikumokat, végeztessen széklettenyésztést (bakter-parazita, esetleg vírusok is).


        Kérdés: 2012. február 24., 12:03; Megválaszolva: 2012. február 27., 18:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.