bélprobléma

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Székelés után úgy érzem mintha nem ürült volna ki minden, de nyomás hatására sem jön ki több. Székletem rendszeres normál állagú és szagú, bár néha hígabb a megszokottnál. Rectoscopos vizsgálaton is voltam de 16 cm-ig nem találtak semmit. Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet ez, és hogy kell-e további vizsgálatokat végezni (esetleg még mélyebbre nézni)? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a székelés témában

További vizsgálatként széklettenyédsztés (bacter- és parazita) illetve perianalis törlés laborban való vizsgálata jön szóba. Ha ezek negatívak és egyéb tünete nincs (vérzés, fogyás, éjszakai ágynyugalmat megzavaró tünet), akkor további vizsgálatnak nem látom értelmét. Javaslom egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, fogyasszon sok rostot és használjon pre- és probiotikumokat.

Kérdés: 2012. február 23., 19:34; Megválaszolva: 2012. február 25., 14:36
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...