• Colitis chronica non specifica

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Ú/Úrhölgy! Colonoskopiás vizsgálatom kódolt diagnózisa a következő: - BNO: K52801 colitis chronica non specifica, - M-SNOMED: 4300.00 Inflammatio chronica, - E-SNOMED: -, azzal a megjegyzéssel, hogy a szövettani mikroszkopikus kép: colitis chronica aspecifica mediocris gradus focalis aktivitás jeleivel. A látott kép felveti IBD gyanúját. Kérdésem: Nyilván további vizzsgálat szükséges a gyanú eloszlatására, illetve a diagnózis és a további kezelés pontosítására. Szeretném megkérdezni, hogy a fentieket a háziorvos, vagy a gasztroenterológus szakorvos végzi, vagy mindketten kooperációban. További kérdésem, hogy ha az IBD igazolódik be, az milyen kihatással lenne az életminőségem alakulására.

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        Az endoscopos leírás hiányában felelősséggel nem lehet nyilatkozni a szövettani leletről (illetve tünetek, panaszok ismerete is szükséges). Azonban az IBD a huszas-harmincas életévekben kezdődő betegség, így véleményem szerint ez a felvetés klinikailag valószínűtlen. A szövettan és a szükséges terápia értékelését a vizsgálatot végző gasztroenterológustól kell várnia.


        Kérdés: 2012. február 22., 16:25; Megválaszolva: 2012. február 23., 11:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.