Gyomor ürülés

Tisztelt Dr. Igen komplikált problémám van, gyerekkorom óta problémás az emésztésem túlevéskor huzamosabb ideig teltségérzetem van, de úgy akár 1-2 napig is, ez gyerekkorban enyhe volt nem okozott túl sok problémát. Ám kb. 1-1, 5 éve már hogy komoly súlycsökkenés lett belőle, jártam gyomortükrözésen, vérvizsgálatok voltak de miden negatív, diszpepsziára is gyanakodtak, amire Ceruzalt kaptam és hatott is egy darabig, de normálisan étkezni még mindig nem tudok. Konkrétan kis ételtől hamar teltségérzetem lesz, feszül a gyomrom, semmi fájdalom, már annyira eldurvult a helyzet 2-szer hogy egy falatot sem tudtam enni 2 hétig, de tényleg semmit és már folyadékot sem tudtam lenyelni mert annyira erős volt a teltségérzet, valószínüleg kiszáradás miatt erős szívdobogás után orvosi ügyelet lett belőle ahol két injekció után (az egyik valami görcsoldó volt) kicsit enyhült. Gyomorürülési problémára is gyanakodtak a pilórus gyűrű rendellenes mozgására, de semmi konkrétum. Próbálkoztunk emésztést elősegítő gyógyteákkal jók is de a helyzet nem javul, fél napig jó és újra kezdődik, ráadásul ezeket nem lehet folyamatosan inni és nem is megoldás, próbáltam többször keveset enni, mindig ugyanabban az időpontban, és időszakosan mégis elromlik valami, és megint jó pár napig nem tudok enni, pedig étvágyam lenne, ennék de nem megy le, nem vagyok éhes, mintha folyamatosan jól lennék lakva. Nem tudom hová fordulhatnék még, hiába vizsgálnak szervi problémát nem találnak sem a gyomorban sem a májban sem az epében, nincs savtúltengésem sem. Remélem tud valami tanácsot adni, valami ötletet, vagy hová fordulhatnék még. kb. 75 kg. voltam és talán 55-60 kg vagyok már ha nem kevesebb. Nagyon el vagyok már keseredve. Üdvözlettel egy beteg.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a gyomorprobléma témában

Leírása alapján tényleg valamilyen gyomorürülési vagy motilitászavara lehet. Ezt leginkább nyeletéses rtg vizsgálattal lehet kimutatni. A Cerucal és a Domperidon az a két gyógyszer, mely jelenleg elérhető és motilitászavarban használható. A diagnózis felállításáig javaslom, használjon gyógytápszereket (köztes étkezés illetve folyadékfogyasztás helyett), ezek segíthetnek a súlygyarapodásban.

Kérdés: 2012. február 19., 18:14; Megválaszolva: 2012. február 20., 16:50
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...