• végbélfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        szeretném megkérdezni hogy mitöl fájhat a végbelem környéke, erös fájásom van ami átmegy a lábakba, derékba, hasba.Tapintásra nem fáj, székelésnél sem okoz gondot, nem is vérzik.csak fájdalomcsilapitotól szünik egy kicsit ugyanis muszáj bevenni mert nagyon erősen görcsől ez már hatodik napja tart, ülésnél sem érzek semmit csak mintha valami bizseregne.. MI LEHET EZ? VÁLASZÁT ELÖRE IS KÖSZÖNÖM

        Dr. Boros Miklós válasza a végbélfájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A panasz inkább mozgásszervi eredetűnek tűnik. Javaslom, hogy sajátítson el gerinctornát és minden nap végezze legalább fél órát. A napi rendszeres mozgás mellett alkalmazzon probiotikus kúrát és széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le és kerülje a helyi irritációt. Amennyiben nem javul a fenti kezelés mellett legyen háziorvosánál egy fizikális vizsgálat.


        Kérdés: 2012. február 19., 15:51; Megválaszolva: 2012. február 21., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: