Vajon kihez forduljak?

7 évvel ezelőtt polipot találtak a gyomromban, azt eltávolították. Kreont is kellett szednem, savlekötőt is. Már 2005-ben szerepelt a belgyógyász által írt passzuson, hogy a nyelőcsőben fekély van. Azóta már rengeteg féle savlekötőt szedettek velem, a Controloc-tól a legutolsó Panogastinig, mellette Gaviscon rágótablettáig. A panaszaim nem változtak. Múlt hónapban a Gégészeti Klinikán lézeres műtétem volt, a gégész humán papilloma vírus miatti elváltozást talált, ez távolította el. A szövettan is elkészült, rosszindulatú szöveteket nem találtak, a doktor úr által elmondottakat igazolta a szövettani vizsg is.Neki is elmondtam, hogy panaszaim nem csökkentek évek óta, mondta, ő is látja milyen elváltozásokat okozott szájüregemben a sav. A nyálkahártyán, fogakon és a iny is erősen sorvad. Éjszakai pihenésemben is már több mint 2 éve zavar a dolog. Napközben is köhögök, mert annyi váladék gyűlik össze, hogy fullaszt. Az sem segít, ha nem vízszintesen alszom. Kénytelen vagyok egy kis meleg folyadék fogyasztásával leoldani a váladékot, hogy levegőt kapjak. A kezelőorvostól nem kaptam olyan útmutatást, ami 2005 óta változást eredményezett volna. Új gyógyszert ír, bólogat, meg felállt, és kezet fogott velem a gyomortükrözés szövettani eredményét követően, hogy meggyógyultam. Erre csak annyit tudtam válaszolni, dehát doktor úr, fáj a gyomrom. A felülvizsgáló orvos gyógymódja az volt, magának úgyis mindig fog fájni a gyomra, de ne mondjon semmit, mert még sok helyre kell mennem. Gyakran ébredek arra, hogy köldök magasságában is fájdalmam van. Igyekszem nem túl savanyú ételeket enni, szeretem a sok gyümölcsöt, zöldséget, de úgy tapasztaltam, amikor keveset ettem, próbáltam diétásabb dolgokat választani, a váladék termelődése nem változott, szabályos gombócok gyűlnek össze amit sokáig mindig lenyeltem. Az elmúlt több mint 10 évben nagyon sok feszültséget éltem át, valószinűleg ez is közrejátszott, s egy ablaktaln-szellőzetlen pincébe voltam bezsúfolva több kollégámmal együtt,

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a nyelőcső fekély témában

Kedves Kérdező! Amennyiben maximális gyógyszeres kezelés (maximális dózisú protonpumpagátló+prokinetikum esetleg este még H2-receptor blokkolóval kiegészítve) nem eredményezi a tünetek megszűnését, részletes kivizsgálás után sebészeti megoldás is lehetséges.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 18., 21:22; Megválaszolva: 2012. február 21., 09:20
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...