Székelési problémák

Tisztelt Doktor Úr! Jó pár éve küszködöm wczési problémákkal. Egyrészt, egy nap átlagosan minimum 2x, de általában 3x kell wcre mennem. A másik probléma, hogy teljesen hirtelen jön rám. Onnantól kezdve, hogy érzem, hogy menni kell, maximum 10 percig bírom tartani, de van, hogy 1-2 perc és már nagyon sürgősen mennem kell. Másik probléma, hogy nagyon érzékeny a hasam, és rettenetesen kell figyelnem arra, hogy mit eszek, mert könnyen gyomorrontást kapok (pl tejföltől, gyümölcsöktől), Próbálkoztam normaflore kúrával is, de semmiben sem változtatott. Teljesen megkeseríti az életemet, mert folyamatosan azon kell görcsölnöm, hogy ahova megyek van-e mosdó, mert bármikor és bárhol rám jöhet. Elmegyek reggel mondjuk 2x mosdóba, de munkahelyen is bármikor rám jöhet. Már annyi kellemetlen élményem van ezzel kapcsolatban, hogy azóta teljesen ideg vagyok, ha távolsági buszra kell szállnom, vagy hasonló. A táplálkozásom kifejezetten egészséges, és rendszeres. Sportolok, és az élet minden egyéb területén kifejezetten nyugodt ember vagyok. Mi lehet velem a probléma?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a székeléi panasz témában

Tisztelt Kérdező! Vezessen étkezési naplót és minden nap számolja ki a bevitt összetevőket. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát és fogyasszon több növényi rostot. a folyadékfogyasztás szénsavmentes ásványvíz és tea legyen. Alkohol- és dohányzási tilalom. Sajátítson el relaxációs technikát. Amennyiben az életmód- és táplálkozási változtatásnem vezet sikerre a gyomor-bél rendszeri működés ellenőrzése miatt keressen fel gasztroenterológiai szakrendelést.

Kérdés: 2012. február 15., 16:09; Megválaszolva: 2012. február 17., 12:00
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...