ASO / Vérkép

Irritábilis bélszindrómás, cukorbeteg, RA-s beteg vagyok! A rendszeres vérkép ellenőrzés során a legutóbbi eredménye (amit nem tudok) ASO és nagyon magas 678! Aztán kevés: a foszfor, a vas, a kálcium (ezt még értem) Kevés: Összkoleszterin: 2, 9 Ez milyen problémát okoz? Valamint kevés még és ezt sem tudom milyen probléma: Hemoglobin (115), Hematokrit (0, 347) Aztán ami magas és szeretném tudni, hogy mit takar!: Amit írtam az ASO és a Thrombocita (365) A vérvételkor már 2 hete fennálló hasmenésem volt.Széklettenyésztés történt, eredmény: negatív! Szóval a hasmenés ami aggasztott, hogy milyen sokáig eltart, nem derült ki hogy miért. ( IBS? ). Aztán elmúlt. A következmény, hogy kiürült a vas, foszfor, kálcium. Most Neo-Ferro-Folgammát szedek erre. Olvastam, hogy ASO az Streptococcus baktériumra utal. Mégis hol van, ha a széklettenyésztés negatív, és állítólag az nem okoz hasmenést. Lányom decemberben torokgyulladás és skarlátban szenvedett.Január elején én tüszös (szerü) mandulagyulladásban, de csak pár nap múlva mentem orvoshoz amikor már nem bírtam a fájdalmat. Maripent írtak, de csak pár nap múlva váltottam ki a receptet.Beszedtem mindet és amikor elfogyott, akkor kezdődött a hasmenés.Tudom, hogy az antibiotikum okozhatja, de ennyi ideig a szedést követően? Lehet, hogy a Streptococcus ráment a belekre? A többi gyógyszeremet nem most kezdtem szedni, tehát rájuk nme gondoltam, mint okozói a hasmenésnek. Metfogamma, Myoflexin, Ranitic, Huma-Folacid, Trexan, Fortedol. A hasmenés 3. napján szívdobbanás kihagyás 12 órán át tartott, elmentem orvoshoz, akkor nem tudta elcsípni az ekg-val, viszont 89-es nyugalmi pulzus. Mondta biztos a hasmenés miatt van az ionok meg nem tudom mik miatt.Elkezdtem szedni Panangint. Másnap 100 a pulzus. Majd napokig nincs panasz. Most hétvégén újra szívdobbanás kihagyás-3 órán át-(hasmenés már nincs), ájulás közeli érzés és 60-as pulzus. Pénteken megyek kardiológiára. Mi van ha nem csípnek el semmit? Lehet, hogy az ok az: RA? Kérem írjon nekem véleményt! KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a AST témában

Kedves Kérdező! Az emelkedett ASO, amint Ön is írja, Streptococcus fertőzésre utal. A Streptococcusok okozzák a skarlátot, valamint mandulagyulladás hátterében is ez a kórokozó állhatott. Elképzelhetőnek tartom, hogy Önnél látványos bőrtünetek nélkül lezajlott a skarlát. Az ASO értéke a fertőzés elmúlását követően csak hetekkel normalizálódik. A penicillin (Maripen) okozhat hasmenést, ilyenkor célszerű élőflórás kefír, joghurt fogyasztása vagy probiotikum szedése. Utóbbi a patikában recept nélkül kapható. A vérképe enyhe vérszegénységet jelez, ennek hátterében nagy valószínűséggel az RA áll. A metformin valóban okozhat hasmenést, de ez a kezelés kezdetekor jelentkezik általában. A vastartalmú (Neoferrofolgamma) tabletta is állhat a hasmenés hátterében, amennyiben panasza nem szűnik, célszerű a gyógyszert más vas- és folsavtartalmú készítményre lecserélni. Remélhetőleg a szapora szívverése hátterében nem igazolódik eltérés, de mindenképpen említse meg a kardiológusnak, hogy környezetében skarlát zajlott és Önnek mandulagyulladása volt, mivel skarlát szövődményeként ritka esetben, nem időben elkezdett antibiotikus kezelés esetén carditis léphet fel.

Kérdés: 2012. február 14., 15:59; Megválaszolva: 2012. február 16., 18:32
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...