• Hasfájás és gyomorszáji fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő. (úr) Körülbelül 2 hónapja a gyomorszájtól lefelé a köldököm magasságáig nyomásszerű fájdalmat érzek, ami néha áthúzódik a bal oldalra is. Nem folyamatos a dolog. 3-4 napig tart, utána elmúlik pár napra, majd megint kezdődik. Nagyrészt hason fekve alszom, az ilyenkor sajna nem megy( Ilyenkor reggelente is szokott fájni étkezés előtt. A reggelitől elmúlik. ). Többféle étkezést kipróbáltam, sajnos mindegyiknél jelen van a fájdalom. A fájdalmak kezdetével valószínűleg egy időben kialakult egy másik dolog is. Ha hátrahajolok nem megfeszített hasizommal akkor a köldököm felett, a középvonaltól indulva jobbra, jobban "kinyomódik" a hasam. (kb 1cm-vel mint máshol.Ez mitől, vagy miért van? ) Megfeszített hasizommal ez nem látszik. 36 éves vagyok, rendszeresen mozgok, nem iszom, nem dohányzom. Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A panaszok leginkább a stressz és a rendszertelen táplálkozás okozta funkcionális zavarokra jellemző. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát és alkalmazzon probiotikus kúrát. Kerülje a szénsavas italokat. Sajátítson el relaxációs és stresszkezelési technikát. A hasfali izomzat leírásában semmilyen kórosat nem találok, az izomzat nem teljesen szimmetrikus.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. február 14., 10:00; Megválaszolva: 2012. február 15., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: