• miért teszem

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem Tisztelet Hölgyem, Uram! Problémám: ha eszek valamit, akkor egész nap bél szelet eresztek kb. negyed-fél-egy óránként. Ha koplaltam egész nap, akkor nem volt, de másnap megint volt evés után, de ez nem megoldható. Normál táplálkozást folytatok, barnának nevezett kenyér, tejet nem iszok, sajtot néha eszek, vajat fogyasztok, főtt ételt eszek, reggeli ebéd vacsora rendszerességgel, de utóbbi néha elmarad, ami nem baj. Vissza tudom tartani fél, 1, 2 óráig is a szelet, de ilyenkor egy idő után morgó hang jön ki a hasam környékéről, és gyűlik belül a gáz, de egyszer ki kell engedni. Azóta van kb. a probléma, hogy anális kielégítést folytattam, megváltozott a széklet összetétele is nem annyira szilárd de nem is folyós, híg, hanem krémesebb, amit már szinte mindig csak zuhannyal tudok teljesen tisztára mosni. Lehet, hogy valami salakanyag beszorult valahová és bekövesedett, vagy megsérült belül valami, nem tudom, volt egy aranyér féleségem is, de mostanában nem érzem olyan nagynak, vagy egyáltalán nem. Próbáltam már néhány gesztenyét enni, de nem jött helyre a hasam.

        WEBBeteg szakértő válasza a bélszél, bélgáz témában

        A fokozott gázképződés emésztési zavar jele lehet, amihez irritábilis bél szindróma is társulhat (fokozott bélmozgások, korgások, hígabb székürítések). Javaslom, fogyasszon pre- és probiotikumokat, mozogjon rendszeresen, intenzíven, és étkezzen gyakran, rendszeresen, nyugodtan, de egyszerre kis mennyiségeket.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2012. február 11., 08:40; Megválaszolva: 2012. február 13., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.