Hirdetés
      • Májfunkció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Haemtológiai kontroll alapján (mivel VII faktor hiányom van), a labor leleteimben a GOT, GPT és LDH értékeim a maximum célérték felett vannak jóval (GOT: 307U/l referencia: 0 - 37; GPT: 176U/l referencia: 0 - 42; LDH: 1126U/l referencia: 240 - 480). Előtte onkológiai kezelés alatt álltam heretumor és nyirokcsomó áttét miatt, eddig tünetmentes vagyok és leleteim negatívak folyamatosan (tumormarker stb). A kezelés alatt is folyamatosan magasabb voltak ezek az értékek. Kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt a túlműködést (esetleg a kemoterápia miatt 2 éve vége), illetve ez a rossz eredmény lehet e egy daganat kialakulásának a jele? Köszönettel: Gál János

        Dr. Molnár Dóra válasza a májenzim témában

        Kedves János! A VII. faktor hiánya miatt önnek véralvadási problémája van, de bizonyára kap, vagy kapott már emiatt kezelést. Amennyiben vannak Önön kék-zöld foltok- úgynevezett haematomák- az ezekből felszabaduló anyagok miatt is előfordulhatnak a fenti laboratóriumi eltérések. Ebben az esetben azonban ezek az értékek nem mindig ilyen magasak. Ha tartósan magasak ezek paraméterek, vagy emelkedik ezek szintje, májbetegség irányába is kell vizsgálatokat folytatni. Forduljon bizalommal családi orvosához, bizonyára útba igazítja, hogy hol van az Ön lakhelyéhez közel hepatológiai szakrendelés. Mielőbbi jobbulást kívánok!


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 10., 22:32; Megválaszolva: 2012. február 13., 17:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: