Hirdetés
      • bélbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! A kérdésem az lenne, hogy már egy hónapja kezdődött egy jobb oldali hasi fájdalom. Elmentem orvoshoz még január elején, voltam labor vizsgálaton és sebésznál is. Megállapítoták hogy vakbél gyulláadás nincs. A véréképemen viszont kicsit magasabb volt a fehérvérsejtszámom tehát valami mégis van. Akkor adtak b6 vitamint és görcsoldót és mondták borogassam és el is mult a hidegrázás és az émelygés és nem is fájt. A székletem rendszeres de nem mondhatnám bőségesnek. Nincs hasmenésem, se székrekedésem de átlagos mennyiségű az állaga közepes és néha vékony. Aranyerem az biztos hogy van mert régebben is volt de azzal most nincs gond bár sose mentem el kezeltetni mer elmult a fájdalom de még mindig látszik a végbélnyílásnál a kitüremkedések., de úgygondolom ez ettől független lehet. A hüvelykujjamon barázdák vannak már 2-3 éve néha enyhébb néha csúnyább és utánnan néztem ez is valami bélbetegség jele lehet. A székletem nem véres bár még régebben az is volt de az aranyérmiatt gondolom. Tehát most ott tartok hogy megint fáj a jobb oldalamon így nyomásra, de néha nyomás nélkül ilyen görcsöléshez hasonló fájdalom is jelentkezik. Odafigyelek mit eszek de nem igazán enyhül. Attól félek valami komolyabb bajom is lehet. Ön szeirint mi okozhatja? Daganat is elképzelehtő? vagy nem tudom kicsit félek. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! A tünetek jellegzetesek funkcionális bélbetegségre. Vezessen étkezési naplót és csökkentse étkezésében az egyszerű szénhidrát arányát. Alkalmazzon probiotikus kúrát és minden nap mozogjon minden nap legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Minden széklet után vegyen ülőfürdőt vagy zuhanyozzon le. A daganatot kizárnám. Javaslom, hogy sajátítson el relaxációs, stresszkezelési technikát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 08., 13:14; Megválaszolva: 2012. február 09., 18:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: