Hirdetés
      • Hova forduljak

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr/Úrhölgy! Egy elkeseredett kétgyermekes anyuka vagyok. 21 hónapos kislányomnak már régebb óta estére felpuffad a hasa, decemberben elkezdte mondani, hogy kaka-kaka. Először azt hittük, hogy a szobatisztaság első jele, de a panaszkodás egyre gyakoribb lett és párosult később hasmenéssel is. Januárban elkezdtük kivizsgáltatni a gyereket: Eddigi vizsgálatok: 2012.01.06 protozoon: negatív, féregpete: negatív anorektáris törlés: negatív. 2012. 01.25. hasi ultrahang: kórjelző eltérés nem látható. 2012. 01.11. magán gasztroenterológus lisztérzékenység gyorsteszt: negatív 2012. 01.28. magán gasztroenterológus fruktóz intolerancia vizsgálat kilégzéses módszerrel: fruktóz malabszopció megállapítható. 2012. február 3. Heim Pál Kórház vizsgálat után további gasztroenterológiai vizsgálatot javasoltak. 2012. február 4. Heim Pál Kórház vizelet vizsgálat: negatív Jelenleg itt tartunk. A fruktóz érzékenység megállapítása óta tartjuk a diétát, de a tünetek egyáltalán nem csökkentek. Éjszaka és nappal is nagyon gyakran panaszkodik a gyerek, sír, lefekszik, és mutatja, hogy kaka-kaka. Egyszer van széklet naponta, ami inkább hasmenés jellegű, folyós. A szellentése gyakori és nagyon bűzös. Pár napja bőre nagyon száraz lett és tiszta kiütés. 2 napja megvontam minden tejterméket is, de nem változott semmi, panaszkodik a gyerek és folyós a széklet. Most mit tegyek, hova menjek? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Molnár Anna válasza a emésztőszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! Javasolt a széklettenyésztés megismétlése, máj-vesefunkciós vizsgálat (vérből), valamint szigorú tejmentes, kímélő étrend, probiotikum adása! Gasztroeneterológiai vizsgálat (lehetőség szerint ugyanannál az orvosnál) indokolt, a továbbaikban allergia irányú ill. felszívódási zavar irányában történő kvizsgálás is történjen!


        Dr. Molnár Anna, gyermekgyógyász, onkológus szakorvosjelölt
        gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 06., 21:17; Megválaszolva: 2012. február 09., 14:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: