visszatérő hasmenés

azért fordulok Önhöz, mert kb 2 hónapja visszatérő hasmenésem van. Egyszer volt véres-nyákos is, egy nagyobb hasmenés után, ennek már több, mint egy hónapja. Néha puffadok. Ultrahang negatív, vérkép rendben van, székletvérteszt negatív, hasi rezisztencia rendben. Nemsokára megyek vastagbéltükrözésre, de addigis jó lenne többet tudni erről. Lehet-e ez crohn betegség vagy colitis ulcerosa? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a véres széklet témában

A véres nyákos hasmenés előfordulhat egyes bélrendszeri fertőzésekben, de valóban gyulladásos bélbetegség tünete is lehet. Készült széklettenyésztés? Esetleg ez kimutatná, ha kórokozó lenne a tünetek hátterében. Pontosat a vastagbéltükrözés fog mondani.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. február 06., 03:55; Megválaszolva: 2012. február 07., 09:43
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Érdeklődés
Bélrendszeri probléma
Gastroenterológiai szövettani lelet
Mit jelent ez a lelet?
Jobb oldali hasi fájdalom és...