• Vastagbel fekely

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor ur, en mar 5 eve hogy kuzdok Vastagbel fekely gyulladassal, voltak idoszakjaim, mikor nagyon rosszul eresztem magam. A betegsegemre, ugy masfel ev utan jottem ra hogy mim van, addig meg orvoshoz sem voltam, soha eletemben.Vegul is elmentem az orvoshoz, csinaltam egy beltukrozest, es a vizsgalatok lapjan, kiderult a betegsegem.Sosem voltam gyenge, egesz eletembe nehez munkakat vegeztem, ahol sokat emeltem, es egyszer rosszul emeltem valamit, es ereztem egy furcsa erzest, ugymond bizsergest a bal oldalamon, es innen kezdodott minden. Mikor a legrosszabul voltam, volt ugy is hogy 12 szer kellet menjek az illemhelyre.ejel is nappal is. Azt szeretnem megkerdezni hogy mit szabad egyek mikor tunetmentes vagyok, es mit nem szabad egyek mikor beteg vagyok.es a masik hallottam errola tunetmentes dietarol, hogy meggyogyulni nem lehet ebbol, de viszont egy jo dietaval tunetmentesseget lehet elerni melyik lenne ez a dieta? Koszonom szepen hogy elolvasta levelem, es kerem hogy ne ket sorba valaszoljon doktor Ur.Viszontlatasra szep napot tovabra is.

        Dr. Plósz János válasza a emésztőszervi panasz témában

        Sajnos nem létezik olyan diéta, amely biztosítja a tünetmentességet. Általánosságban elmondható hogy a nehéz, zsíros, fűszeres ételek, a tejtermékek ronthatják az állapotot, a pre- és probiotikumok, illetve bizonyos speciális tápszerek illetve rostkészítmények segíthetnek a gyulladás megszüntetésében vagy enyhítésében.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2012. február 05., 01:31; Megválaszolva: 2012. február 06., 14:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: