Hirdetés
      • Laktóz intolerancia, vashiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr/nő! Igazábol, laktóz terheléses, kilégzős vizsgálatom volt. Az eremény azt mutatta, hogy laktóz intoleráns vagyok, az utolsó kilégzésnél már nagyon nagyon rosszul voltam, felfújódtam hányingerem volt szédültem, majd az egész tejcukor amit megkellett innom, kijött úgy ahogy megittam(fél éve), azóta Lactase tablettát veszek be akármilyen tejcukor tartalmú ételt eszem-iszom.Volt 24 h PH mérésem, enyhe refluxom van de nem magyarázná ezeket az erős tüneteket azt mondták.Kaptam rá gyógyszert de nem javult semmit! (KB 1évevolt a PH mérés)És most egy hónapja vérvétel után megállapították, hogy vashiányom van, vérszegény vagyok.(Kaptam rá gyógyszert de, kiütéses lettem és székrekedésem lett tőle, ami nekem nem túl előnyös, hisz így sem jó az emésztésem leginkább csak kávé után tudok wc-re menni.)Gyomor tükrözésem még nem volt.Viszont a vérnyomásom nagyon alacsony.Legtöbbször 93, 57, 75 Még régebben voltam nőgyógyásznál, mert soha sem jött meg időben a menses-em sőt volt hogy 6-7 esetleg 8 hónapot késett, és policisztát találtak, azóta nem voltam mert rendesen megjött a doxiciklin hatására most viszont ebben a hónapban megint nem, szoval mennem kell majd megint. Ami még aggaszt, hogy a nyakamnál nagyon sokszor bedagadnak a nyirokcsomóim.Főleg nátha elött de csak úgy a semmiből is kiszoktak jönni, és nagyon tudnak fájni.Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Plósz János válasza a gyomorfájás témában

        Én válaszolnék szívesen, de konkrét kérdést nem találtam. Leírása alapján laktóz-intoleranciája biztos van. Az Ön életkorában a vashiányt általában a fokozott menstruációs vérvesztés okozza, érdemes természetes úton pótolni a vasat (természetgyógyászati termékek, esetleg Feroglobin oldat vagy tabletta). A nyaki nyirokcsomók fájdalmas duzzanata a felső léguti hurut természetes velejárója, emiatt ne aggódjon.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 04., 14:41; Megválaszolva: 2012. február 06., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: