• Hasi szúrás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Olyan problémával fordulok önökhöz hogy körülbelül egy 10 hónapja, ritkán de napi rendszerességgel előfordul hogy bal oldalt a bordaívtól lefele egészen a has aljáig, elől és hátul itt-ott szúró érzés jelentkezik, van amikor nyugalmi helyzetben magától, az utóbbi időben viszont amikor fordulok egyet az ágyban, vagy felkelek 1-2 óra ülés után akkor egy ideig lokalizált helyen szúrkál, a bal köldököm mellett, oldalt a vesémnél, vagy akár bal oldalt hátul vagy a gyomromnál. Nem nagy fájdalom. Voltam többször szakrendelésen, tavaly egy hasi UH-t is elvégeztek az nem mutatott ki semmit, 2 hónapja volt egy laborvizsgálat pajzsmirigyre és általános dolgokra vonatkozóan az sem mutatott ki semmit és lesz egy kilégzéses vizsgálatom is hamarosan. Érdekes hogy sokszor ugyanazokon a helyeken fáj, néha meg máshol is. Rengeteget ülök egy helyben és keveset mozgok, de vannak hetek amikor sokat mozgok és azokon sem tűnik ez el. A kérdésem az lenne hogy ha lenne valami komolyabb elváltozás, ami miatt aggódhatnék, az már kiütközött volna a laborvizsgálaton vagy tavaly az UH-n? Mitől lehet ez? Azért aggódom kicsit, mert nem múlt eddig el, lehet okom aggódásra?

        Dr. Boros Miklós válasza a hasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Két dolog a legvalószínűbb. Egyik időnként vesehomok ürítése és ezzel kapcsolatos a panasz. Emiatt javasolt a bő folyadékfogyasztás. A másik a rendszertelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód következtében kialakult funkcionális gyomor-bél rendszeri probléma. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Alkalmazzon probiotikus kúrát. Vezessen étkezési naplót és csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát. Alkohol- és dohányzási tilalom. Minden nap mozogjon legalább fél órát és sajátítson el stresszkezelési és relaxációs technikát.


        Kérdés: 2012. február 02., 16:26; Megválaszolva: 2012. február 05., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.